"Jan" i ull

I fjor strikket jeg denne tunikaen i bomullsgarn. Datteren min har brukt den mye, og jeg synes den er søt. Nå har jeg laget en høst- og vinterutgave i ull. Denne skal jeg gi bort i bursdagsgave til ei lita jente som blir 4 år snart.

image90

Garnet er Rauma Istra kamgarn. Pinne nr 3,5. Strikket str 6 år, men garnet er tynnere enn anbefalt i oppskriften, så jeg tipper den passer ganske bra.
Det geniale med "Jan" er at det ikke blir noen montering, alt strikkes i ett. Det kan jeg like. Det blir en del tråder å feste da.
Slik ser den ut bak:
image91

Jeg synes det er stilig med den V-en i ryggen, og det tar seg bra ut med for eksempel en polo-genser under. Tror jeg skal strikke et par Jan'er til, har lyst til å lage en i høstfarger og så lurer jeg på om det kunne bli fint med en i tykt garn, for eksempel Vamsegarn til datteren min på 10 år.....

5 kommentarer

Hege

24.aug.2007 kl.18:24

Veldig fin, jeg har også lenge gått med plan om en Jan i ull men jeg har liksom ikke kommet så langt ennu. Har heldigvis god tid på meg, lillesnuppa er bare 1 1/2 år så jeg har mange år igjen å strikke :-)

Tittei

25.aug.2007 kl.00:05

Åhh, den ble nydelig. Jeg har strikket tre Janer i fjor, den ene i litt tykt bomullsgarn. Den ble kjempefin. Så bare bruk tykkere garn for å få en vinterutgave også, det blir så fint så.

Lise

25.aug.2007 kl.10:09

Kjempefin Jan. Som Tittei tror også jeg at det blir bra med en Jan i tjukkere garn.

Fru Dart

25.aug.2007 kl.15:03

Så søt den ble. Ordentlige jentefarger også. Blir nok godt mottatt ;-) Ha en flott hobbyhelg :-)

Fru P

09.sep.2007 kl.15:56

Har sett slike Jan`er flere steder,og døm er midt i blinken for mitt lille gull på 7,5 år; men hvor kan man få tak i noen oppskrift ?

Skriv en ny kommentar

hits